Рициново масло (Ricinus Communis) 100 мл.

  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3236
9,80 лв.

100% чисто Рициново масло (Ricinus Communis). Получено, чрез студено пресоване на семена на рицин. То е със светложълт цвят и има много лек аромат, характерно за повечето основни масла.

Рициново масло има високо съдържание на рицинолова киселина (85 до 95%). Съдържа олеинова и линолова киселина. Маслото прониква дълбоко в кожата и действа, като защитна бариера и ще я предпази от тежките условия на околната среда.

Подробно описание

Съвети за употреба: Рициновото масло е едно от малкото масла, които могат да се използват като емулгиращо средство. Намира широко приложение за масажи, ароматерапия и в козметиката (особено като кондициониращо средство в продукти за грижа за косата).
Рицинолевата киселина е основният компонент на рициновото масло и оказва противовъзпалително действие. Използването на продукти за грижа за косата, които съдържат рициново масло, може да помогне при пърхот. То е чудесено средство за дълбоко почистване на склонна към акне кожа. Подпомага борбата срещу бръчки и стрии.

 

Почистване на мазна кожа: Нанесете тънък слой рициново масло върху почистена кожа. Покрийте лицето си с гореща мокра кърпа или използвайте гореща пара, за да отворите порите, за да може маслото да влезе в тях. След това внимателно масажирайте кожата няколко минути и покрийте отново с гореща мокра кърпа, която ще абсорбира примесите.


Грижи за миглите и веждите: Мажете по малко рициново масло върху миглите и веждите всяка вечер, преди да си легнете.


Грижа за косата: Масажирайте маслото в скалпа, оставете го за една нощ и измийте косата на следващата сутрин, за да се отървете от пърхота.


Лечение на суха кожа: Ако сте страдали от проблема със сухата кожа на ходилата или напукани пети, рициновото масло би се оказало полезно. Масажирайте района с маслото и след това го накиснете в гореща вода. Кожата ви ще започне да омеква.

 

Състав: 100% чисто Рициново масло (Ricinus Communis). Студено пресовано от семена на рицин.

 

Произход: Индия

 

Внимание: Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Срок на годност от 6 месеца до 1 година при подходящи условия на съхранение – на хладно, извън пряка слънчева светлина. Препоръчва се да се съхранява на хладно след отваряне.
Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!