Кокос (Cocos nucifera) 100мл/ 200мл/ 350мл.

  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2179
4,70 лв.

Кокосовото масло на  Алтея Органикс, е 100% чисто нерафинирано сертифицирано органично растително масло. Кокосовото масло се екстрахира от сухата сърцевина  на узряли кокосови орехи. Чистото природно кокосово масло се получава от кокосово мляко, екстрахирано от влажния ендосперм на кокосовия орех, чрез слабо нагряване т.е. не се използва висока температура. Това го прави прекрасен лек за суха, груба и набръчкана кожа. Чистото нерафинирано масло е много богато на антиоксиданти, които проникват дълбоко под основната тъкан на кожата и я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност. Редовното използване предпазва кожата от появяването на неприятни петънца и сенки, появяващи се от възрастта или от прекомерното излагане на слънчева светлина. Затова това масло е известно като най-доброто натурално масло за кожата. Прекрасният аромат и усещането при използването на чисто масло от кокос е незаменимо. Кокосово масло можете да използвате и като подхранваш и овлажняващ лосион за след къпане. Маслата като маслиновото, маслото от жожоба и кокосовото, се задържат доста на повърхностния слой на кожата, като по този начин запазват влагата в нея. Затова и тези масла е препоръчително да се нанасят на влажна кожа. Хора, имащи кожни проблеми, които причиняват съхнене и люспене на кожата, могат да използват чисто кокосово масло след топла вана. Цялостния масаж на тялото с кокосово масло е чудесно за кожата ви. Масажът с кокосово масло се препоръчва за хората с много суха кожа, а през зимата - за хора с всякакъв тип кожа. Външното нанасяне на кокосово масло успокоява симптомите при поява на екзема. С него дори може да се помогне при гъбични инфекции. Кокосовото масло предпазва кожата и косата от слънчево изгаряне. Сухите напукани устни също могат да бъдат спасени от кокосовото масло. Кокосовото масло е великолепен балсам за косата преди измиване. Това тропическо масло е подходящо за поддържане на здрава и нормална кожа, т.е. на кожа без особени проблеми. Може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав на наситени мастни киселини, то попива много бързо в кожата и я превръщат в "кадифе". Предпазва от напукване на ръцете и петите. Подходящо е за смесване с готови слънцепредпазни кремове, млека, емулсии, както и в чист вид преди и след слънчеви бани. Създава устойчив защитен слой. Може да се смесва в стопено състояние с всички други масла, като по този начин се разширява и обогатява действоето му.Забележка: При температура под 25 С кокосовото масло е в твърдо състояние. Поставено върху кожата, веднага се стопява.

Подробно описание

– Произход: Шри Ланка;
– За външна употреба;
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C;
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници;
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките;
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност;
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта;
– Да се съхранява на недостъпни за деца места.

 

INCI: Cocos Nucifera (Coconut Oil)*
* USDA Био Сертифицирани съставки

 

Да не се използва от хора с индивидуална непоносимост към маслото. Може да се появят нежелани странични ефекти при прекомерна вътрешна употреба: Гадене, главоболие и обриви.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!