Карите (Butyrospermum parkii) 100мл/ 200мл/ 350мл.

  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2176
4,20 лв.

Био Mаслото от Карите представлява мазна субстанция, извлечена от ядките на диворастящо в Африканската савана дърво. Тези дървета са много дълголетни – живеят около 300 години. В по-голямата част от западна Африка унищожаването на тези дървета е забранено, тъй като малкият запас от ядките му се използва за разнообразни нужди в медицината, в козметиката, както и за храна. Шеата е много ценена в Африка, не само заради качествата и, но и защото много жени в Африка работят за събирането и обработването на ядките до получаване на маслото.  Проведените изследвания обясняват и потвърждават уникалните свойства на маслото от карите. Доказано е, че веществата, съдържащи се в него, стимулират синтеза на собствен колаген, което води до подобряване на структурата на кожата с около 85%. Освен това има антиоксидантни свойства и влагането му в състава на anti-age козметичните продукти гарантира изглаждане на фините линии и бръчки, както и ефективно забавяне на процесите на стареене.  Био масло карите може да помогне срещу появата на стрии по време на бременноста, както и да заличи вече появили се такива.  Маслото има силно омекотяващ ефект, предпазва кожата от загуба на влага, повишавайки естествената й защитна бариера, а благодарение на съдържанието на витамин Е осигурява защита от ултравиолетовите лъчи и други вредни външни фактори. Притежава естествен слънцезащитен фактор – до 4, също така успешно отстранява белезите, причинени от фотостареенето. Изключително богатият състав прави маслото незаменимо при лечението на различни кожни заболявания. Ефективно успокоява кожните раздразнения, зачервявания или възпаления. Известно е, че хората в Африка, които редовно го използват, не страдат от дерматити или други проблеми. Някои изследвания показват, че маслото от карите може да се използва и при лечение на ревматизъм, както и на остра хрема.

Подробно описание

– Произход: Франция
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

 

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*
*Био Сертифицирани съставки

 

Да не се използва от хора с индивидуална непоносимост към маслото.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!