Флорални води

Подреди по
Филтри
Марки
Цена
Приложи

Флорални води

Хидрозол или Флорална вода е течността, останала при парна дестилация на растителни части за получаване на етеричните масла. Те имат същия аромат като етеричните масла, но в много по-мека форма и освен това имат същите полезни свойства, така че са идеални за грижа за кожата или косата, а също така са полезни за много други цели. 

Най-разпознаваемите са розовата и лавандуловата вода. При нас може да откриете най-голямото разнообразие от флорални води. Те могат да се използват почти във всяка ваша козметична рутина.

Употреба на Хидрозол/Флорална вода:

Тоник за кожата / Спрей за лице/ Освежаване: Нанесете на почистена кожа чрез директно впръскване или на палучен тампон. След това нанесете крем или серум на лицето си. Ако използвате масла за лице или продукт с хиалуронова киселина ги нанесете още докато е леко влажна кожата от флоралната вода- така помагате активните съставки да проникнат в дълбочина. Не пръскайте в очите. Повторете няколко пъти на ден за допълнителното свежо усещане.

Маска за лице: Смесете хидрозол с малко бяла или зелена глина, за да направите паста и нанесете върху почистена кожа. Оставете за 10-15 минути, изплакнете с вода, навлажнете с хидрозол и нанесете овлажнител или масло за лице. Може да използвате и целулозна маска за лице, като я напоите с флорална вода например розова вода и оставите маската за около 15мин.

Вана: Добавете малко хидрозол в предварително напълнена вана, влезте в ароматизирана вода и се насладете.

Грижа за косата: Напръскайте на измита коса и масажирайте в скалпа за допълнителен блясък и красив аромат. Няма нужда да изплаквате.

Парфюм за тяло / Дезодорант: Напръскайте от поне 15см. разстояние.

Освежаване на дрехи и стая: напръскайте във въздуха или върху дрехите непосредствено преди да ги изгладите.