Био масло Сандалово дърво (Santalum spicatum) 5/10 мл

  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2127
44,50 лв.

На Индийското крайбрежие може да попаднете на вечно зеленото бяло санталово дърво, Santalum album ( Santalaceae). В Индия от древността дървесината на това растение се използва в религиозните обреди.За източните религии сандаловото масло е като тамяна за християнските. Сандалово дърво се извлича от сърцевината на дървесината на дървото Santalum Spicatum посредством парна дестилация. Има голямо значение за парфюмерията. Сандаловото масло се използва като ароматна съставка на най-реномираните мъжки и дамски парфюми. То има прекрасен и траен дървесен аромат. Може да се използва като парфюм и в чист вид. Днес е установено, че сандаловото масло има изразено бактерицидно и нервно успокояващо действие. Силен афродизиак. Инхалации: при възпаления на горните дихателни пътища и устната кухина (ларингит фарингит и др.). Използва се за засилване защитните сили на организма, при безсъние, нервни състояния. Добри резултати се получават при цистит и други пикочни и влагалищни инфекции.Ваните със сандалово дърво стимулират сексуалносста. Помага също така и при болки в гърлото, ларингит, бронхит, кашлица, хрема. Помага при задържане на течности, диария, гадене, метеоризъм. Има антиканцерогенен ефект при излагане на UVB радиация. Проучвания показват, че маслото от сандалово дърво значително намалява възможността за рак на кожата. 5%-ов разтвор, използван един час преди излагане на слънце, може да предпази кожата от ултравиолетовите лъчи. Лесно прониква в кръвния поток. Козметично приложение: Идеално средство против младежки пъпки. Възпира процесите на стареене на кожата. За обогатяване на кремове. Компреси: при абсцеси, циреи, трудно зарастващи рани (една капка на 50 мл топла вода).  Гаргара и жабурене: при възпаление на сливиците, на горните дихателни пътища и устната кухина, възпаление на венците и др.

Подробно описание

Козметично приложение: Идеално средство против младежки пъпки. Възпира процесите на стареене на кожата. За обогатяване на кремове.

Компреси: при абсцеси, циреи, трудно зарастващи рани (една капка на 50 мл топла вода).

Гаргара и жабурене: при възпаление на сливиците, на горните дихателни пътища и устната кухина, възпаление на венците и др.

 

– Произход: Австралия
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

 

 

INCI: Santalum album (Sandalwood) Oil*

 

 

Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!