Био етерично масло Жълт Кантарион 5 / 10 мл.

  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2079
21,60 лв.

100% натурално етерично масло от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum).

Био етеричното масло от жълт кантарион се извлича от растението Hypericum Perforatum посредством парна дестилация. Жълтият кантарион притежава разнообразни и много полезни свойства. Аромата му е топъл, приятен и успокояващ с лека тревиста нотка. Цвета на маслото е от бистър до бледо жълт. Действа противовъзпалително, противомикробно, ранозаздравяващо и противоязвено, тонизира нервната система, има подчертан кръвоспиращ ефект, подобрява оросяването на сърдечния мускул, засилва сърдечната дейност, леко понижава артериалното налягане, има пикочогонен ефект. Съставката хиперицин има меко антидепресивно действие. Използва се при производството на много лекарствени препарати.

Подробно описание

Начин на употреба:

Ароматерапия: добавете няколко капки към пълна с вода арома лампа. Действието е успокояващо и антидепресивно.

Масаж: добавете 15 капки в 50мл базово масло, масажирайте с получената смес. Масажа с масло от жълт кантарион лекува болки в гърба, като ишиас, радикулит и лумбаго.

Грижа за кожата: Добавете няколко капки масло от жълт кантарион към любимият си козметичен продукт. Маслото ще усили противовъзпълителният ефект на козметичният продукт.

Противопоказания:
Жълтият кантарион повишава чувствителността на организма към ултравиолетовите лъчи. Ако приемате средства с тази билка, по-добре се въздържайте от дълго излагане на слънце или посещения в солариум. Жълтият кантарион е абсолютно противопоказен за прием в комбинация със седативни лекарства и особено с антидепресанти, поради значително засилване на действието им. Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото.

 

– Произход: България
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

 

Състав:

INCI: Hypericum Perforatum (St. John’s Wort) Oil*

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!