Био етерично масло Палмароза (Cymbopogon martinii) 5 / 10 мл.

  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2109
9,50 лв.

Био етерично мacлo пaлмapoзa ce извличa посредством парна дестилация на pacтeниeтo Суmbороgоn Маrtіnі oт ceмeйcтвo Grаmіnеае. Маслото е с бистър цвят и с лек, свеж аромат. Ароматното масло от палмароза (Cymbopogon Martini) не е много популярно, а притежава забележителни лечебни свойства. Палмарозата се нарича още индийски гераниум и е от голямото семейство на ориза, житото и бамбука. Тя е братовчедка на лимонената трева, с която често я бъркат. То притежава тонизиращо действие върху нервната система и стимулира имунитета. Има и противоинфекциозен ефект, а високото му съдържание на гераниол го прави отличен антисептик. Традиционната китайска медицина смята, че маслото от палмароза раздвижва всички телесни течности. Благодарение на антисептичното и аналгетичното си действие маслото от палмароза се използва за лечение на синузита. След слънчево или друго леко изгаряне маслото от палмароза може да помогне поради регенериращия си ефект върху кожата. Маслото от палмароза може да облекчи болката в ухото. Премахва пърхота. Гьбичките по пръстите на краката могат да бъдат третирани успешно с масло от палмароза. Палмаро­за почиства мазната кожа и ограничава появата на акнето. Помага срещу целулит.

Подробно описание

– Произход: Индия
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

 

INCI: Cymbopogon martini (Palmarosa) oil*

 

Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото. 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!