Мирта (Myrtus communis) 10 мл

  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3226
9,75 лв.
100% чисто етерично масло от Мирта (Myrtus communis). Добива се, чрез парна дестилация на на листата и клоните. Цветът на маслото е от светло жълт до оранжев. Ароматът е свеж, бистър, подобен на камфора и напомня за евкалипт. В козметиката ароматното масло се използва главно за ароматизиране на мъжка козметика. В Средновековието от листа и цветове на мирта се е приготвяла ароматна тоалетна вода, наричана „ангелска вода”, с която дамите се грижели за кожата си. Тя имала стягащ и тонизиращ ефект. Днес се използва и като добавка към вода за уста. Подходяща е за мазен и комбиниран тип кожа или като освежител за въздуха. Ароматерапевтично се смята, че миртата има успокояващи, балансиращи свойства. Съчетава се добре с: бергамот, меча пета, карамфил, исоп, джинджифил, лавандула, мента, розмарин, градинска мента, мащерка, чаено дърво  

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!